Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, grønsager: 5-10 min. Kogetid, ålekvabber: 6-10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Ålekvabbe med grønsager
1 kg flåede ålekvabber
Kogelage:
2 dl tør hvidvin
3½ dl fiskebouillon
1 løg
1 fed hvidløg
½ bdt persille
1 kvist estragon
1 fennikel
2 gulerødder
250 g broccoli
150 g bælgede ærter (evt. frosne)
1 dl syrnet fløde
2 tsk maizenamel
hvid peber og evt. salt
½ bdt persille
*
Sådan laves Ålekvabbe med grønsager
1. Skyl ålekvabberne kort under rindende, koldt vand og tør
dem.
Del de største 1-2 gange.
Kogelage.
2. Pil løg og hvidløg og del dem en gang.
Bind en krydderurtebuket af persille og estragon.
Bring hvidvin og bouillon i kog i en bredbundet gryde eller
sauterpande.
Tilsæt løg, hvidløg og krydderurtebuket.
3. Gør grønsagerne i stand.
Skær fenniklen i tern og gulerødderne i skiver.
Del broccolien i mindre buketter og skær evt grove stængler
i mindre stykker.
Damp grønsagerne i kogelagen, evt. hver for sig, så de
stadig bevarer sprødheden.
Ærterne skal ikke dampes.
Tag grønsagerne op og hold dem varme, tildækket.
4. Kom ålekvabberne i kogelagen og kog dem ved svag varme
under låg, 6-10 min.
Tag dem op og hold dem varme, tildækket.
5. Si kogelagen og kom den tilbage i gryden.
Pisk syrnet fløde og maizenamel sammen og rør det i.
Bring det langsomt i kog under piskning.
Smag saucen til med hvid peber og evt. salt.
6. Kom de dampede grønsager, ærterne og ålekvabberne i
saucen.
Lad dem varme igennem.
Skyl og hak persillen og drys den over.
Server retten direkte fra gryden med Flûtes eller
Landbrød til.
Tips: Andre grønsager kan bruges, fx porre,
forårsløg, pastinak og små kartofler.
Cremefraiche (38 %) kan erstatte syrnet fløde.
Se alle de bedste opskrifter med Ålekvabbe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------