Brug lækre dampede grønsager til denne engelske klassiker. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 40 min + 30 min i køleskab. Tilberedningstid: 2 timer. Kuverter: 6-8
# Ingredienser
1,2 dl hvedemel
2 tsk urtemiks
1,5 kg oksebov uden ben og fedt, skåret i 2 cm terninger
8 rensede lammenyrer uden sener og skåret i 4 stykker
0,6 dl olie
2 store løg i skiver
3 små hakkede gulerødder
5 dl oksebouillon
Dej:
5 dl hvedemel
125 g hakket smør
1 pisket æg
2 spsk vand
Kartoffelfyld:
6 mellemstore kartofler
60 g smør
1 spsk cremefraiche
½ tsk sød paprika
* Tilberedning
1. Bland mel og urter. Vend kød og nyrer i melet og ryst det
overflødige mel af.
2. Opvarm 1 spsk olie i en stor gryde. Tilsæt løg og stil
det til side.
Tilsæt lidt kød i gryden og steg det, indtil det er brunet.
Gentag fremgangsmåden med resten af kødet og nyrerne -
tilsæt om nødvendigt mere olie.
Hæld kødet, når det er stegt, tilbage i gryden.
Tilsæt gulerødder og suppe. Lad det simre under låg i 15 min.
Fjern låget og lad det simre videre i 30 min, indtil saucen
er tyk, og kødet er mørt.
Tilsæt løg og afkøl det.
3. Dej: Hæld mel og smør i en foodprocessor og kør, indtil
det er smuldret.
Tilsæt æg og vand og kør, indtil dejen er jævn.
Hæld det ud på et meldrysset bord og ælt det 1-2 min.
Dæk den med husholdningsfilm og afkøl i 30 min.
4. Forvarm ovnen til 210 °C.
Smør en 20 cm rund springform let. Kog kartoflerne, indtil
de er lige netop møre.
Afdryp og mos dem. Tilsæt smør og cremefraiche og bland det
hele godt.
5. Rul dejen ud til en 30 cm cirkel på et meldrysset bord.
Beklæd formen med dej og skær kanterne til.
Øs fyldet op i formen og dæk det med kartoffelmos, der
drysses med paprika.
Steg retten i 40 min, indtil kartoflerne er gyldne.
Prøv sammen med:
Forret: Salade
Niçoise
Dessert: Chokoladekage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.