Lammeragout er en rigtig lækker simreret, og så er den supernem
at lave. Vi anbefaler at du bruger lammebov som egner sig godt til gryderetter og
ragout
Lad forventningerne stige, mens duften langsomt breder sig i
stuerne. Til 4 portioner.
# Ingredienser
600 g udbenet lammebov
25 g smør
3 dl vand
2 kviste frisk timian
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g nye, små og skrabede kartofler
1½ tsk groft salt
4 majroer i både (ca. 300 g)
¼ liter piskefløde
250 g frosne, fine ærter
4-5 forårsløg i 2 cm skrå stykker (ca. 150 g)
Tilbehør: Landbrød.
* Tilberedning
Fjern sener og hinder fra lammeboven og skær kødet i tern
(ca. 2x2 cm).
Del kødet i 2 portioner.
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og
brun halvdelen af kødet i ca. 1 min.
Tag kødet op og fortsæt med resten af smørret og kødet.
Tilsæt vand, timian, salt og peber og bring det i kog.
Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 40 min.
Tilsæt kartofler og salt og kog videre under låg i ca. 10
min.
Kom majroer og fløde i og kog yderligere ca. 10 min.
Hæld de frosne ærter i en sigte og brus dem over med koldt
vand.
Tilsæt dem sammen med forårsløg og kog retten i ca. 2 min.
Tag timiankvistene op og smag retten til.
Se alle de bedste opskrifter med Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.