Lammekød i skiver, stegt med hvidløg, ingefær og shiitakesvampe, er en hurtig og nem ret. Server den med kinesiske ægnudler.
4 portioner. Sværhedsgrad: Meget let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
500 g lammefilet
2 spsk solsikkeolie
1 spsk hakket, frisk ingefær
2 fed hvidløg, hakkede
6 forårsløg, både det hvide og det grønne, i skiver på skrå
175 g shiitakesvampe, skivede
175 g sukkerærter
1 tsk Maizena
2 spsk tør sherry
1 spsk lys sojasauce
1 tsk sesamolie
1 spsk ristede sesamfrø
kinesiske ægnudler, tilbehør
* Tilberedning
1. Skær kødet i 5 mm tykke skiver med en skarp kniv.
2. Varm solsikkeolien i en stor, forvarmet wok eller pande.
3. Kom kødet i wokken og lynsteg i 2 min.
4. Tilsæt ingefær, hvidløg, forårsløg, svampe og sukkerærter
og lynsteg i 2 min.
5. Rør Maizena og sherry sammen og kom det i wokken.
6. Tilsæt sojasauce og sesamolie og kog under omrøring, til
saucen jævnet.
7. Hæld retten op på et varmt serveringsfad, drys sesamfrø
over og server den med ægnudler.
Næringsindhold:
Kalorier 347. Sukker 2 g. Proteiner 31 g. Fedt 21 g.
Kulhydrater 7 g. Mættede fedtsyrer 7 g.
Kokkens tip
Shiitakesvampe anvendes meget i kinesisk madlavning. De har
en lidt kødagtig smag, og de forhandles både friske og tørrede. Deres kraftige
smag vil overdøve mere anonyme svampe. De skal kun steges ganske kort, da de
ellers vil blive seje.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.