Logo

Gravning af kød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gravning af kød 

 
Forret. Arbejdstid: 10 min. Trækketid: 2-3 døgn. Middelsvær at lave. Høj pris (4 personer).  

 
# Ingredienser til Gravning af kød:
1 svinemørbrad eller et stykke oksemørbrad af den tynde ende (400 g)
40 g groft salt (½ dl)
40 g sukker (½ dl)
friskkværnet peber
*
Sådan laves Gravning af kød:
1. Puds kødet pænt fri for sener m.m.

 
2. Bland salt, sukker og peber, eventuelt i en plastpose, og gnid kødet med denne blanding.

 
3. Læg kødstykket i et lågfad. Læg låg på.

 
4. Lad en mørbrad trække på et koldt sted i 2 døgn og oksefilet i 2½-3 døgn.
Vend kødet et par gange under gravningen.

 
5. Tag kødet op, dup det tørt, og skær det i tynde skiver med en skarp kniv, når det serveres.

 
Tips: Server gravet kød som forret, fx anrettet på en eller flere strimlede salater, stænket med Fransk dressing. Eller brug gravet kød på samme måde som spegeskinke.
Culotte og andre større stykker velhængt oksekød kan også graves.
Beregn mere salt-sukkerblanding, ca dobbelt så meget til en culotte, eller andet af samme vægt, og lad det grave 12-14 timer længere. Sørg for, at det står koldt.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.185 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her