Frokost. Arbejdstid: 1 time Udblødningstid, tarme: ca 10 min. Kogetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Leverpølse, hjemmelavet
500 g svinelever
250 g kalvesmåkød
500 g kogeflæsk (uden svær og uden ben)
2 løg
1 spsk salt
½ tsk peber
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk stødt allehånde
1-1½ m tarme efter tykkelse
ufarvet bomuldsgarn
pølsehorn
*
Sådan laves Leverpølse, hjemmelavet
1. Befri leveren for sener, hinder og årestammer og skær den
i mindre stykker og mal den 2 gange gennem kødmaskinen sammen med
kalvesmåkødet.
2. Læg tarmene i blød i håndvarmt vand ca 10 min.
3. Skær kogeflæsket i tykke skiver.
Pil løgene.
Mal begge dele 2 gange gennem kødmaskinen.
4. Rør den hakkede lever sammen med flæsket og krydr med
salt, peber, ingefær, muskatnød og allehånde.
5. Fjern kniv og hulplade og sæt pølsehornet på kødmaskinen.
6. Tag tarmene op af udblødningsvandet og lad dem dryppe af.
Skub dem på pølsehornet med indersiden udad.
Kør farsen gennem kødmaskinen, så der ikke er luftrum.
Bind pølserne tæt i begge ender med ufarvet bomuldsgarn.
En pølselængde på ca 15 cm er passende.
7. Bring rigeligt vand i kog i en gryde og dæmp varmen, så
vandet koger svagt.
Kog pølserne ved meget svag varme ca 45 min.
8. Afkøl pølserne under rindende, koldt vand.
Tør dem af og opbevar dem koldt.
Tips: Leverpølserne kan evt røges.
Enten gennem slagteren eller direkte på røgeri.
Tarmene er gjort i stand, når de købes.
Farsen kan evt tilsættes lidt bouillon, det gør pølserne
mere smørbare.
Kan fryses. Holdbarhed: 1-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Lever
Se alle de bedste opskrifter med pølser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------