Enkel og velsmagende
ret fra det klassiske, gamle danske køkken. Så bliver det bare ikke bedre. Vores opskrift er nem og giver en dejlig
smagfuld ret
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 30 min.
# Ingredienser
500 g hakket kalv og
flæsk
salt og peber
1 æg
2 dl rasp
Stuvede grønsager:
300 g gulerødder (i
små tern)
300 g fine ærter (fra frost)
25 g smør
3 spsk hvedemel
3 dl kogevand
1 dl fløde
salt, peber
1½ dl persille (hakket)
Tilbehør: kogte kartofler
* Tilberedning
1. Form kødet til 4
karbonader, og krydr med salt og peber.
Vend i sammenpisket
æg og herefter i rasp.
2. Brun karbonaderne
på begge sider, og steg dem herefter ved jævn varme i ca 15 min.
3. Kog gulerødderne
i letsaltet vand i ca 5 min.
Tilsæt ærterne, og
kog i 1 min.
Afdryp i en sigte,
og gem kogevandet.
4. Smelt smørret i
en gryde, og rør melet i.
Spæd op med 3 dl
kogevand, mens der røres.
Rør fløden i, og kog
i 3-4 min under omrøring.
Kom gulerødder og
ærter i, varm stuvningen igennem, og smag til med salt og peber.
Drys med hakket
persille.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.