Kalvekød er ikke bare kalvekød. Her har vi brugt de lækreste kalvemedailloner og krydret dem med en skive emmentaler og en delikat
svampesauce
Tilberedningstid: 25 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
2 kalvemedailloner af kalvetyksteg
eller -mørbrad
1 skive emmentaler
fedtstof til stegning
salt og friskkværnet peber
Til saucen:
1 spsk smør
1 lille løg
1 skive kogt skinke
25 g udblødte morkler (eller andre svampe)
2 spsk hvidvin
¼ dl bouillon
1 spsk cremefraiche
½ tsk citronsaft
1-2 dråber soyasauce
evt. 1 knsp sukker
1 spsk fint klippet purløg
1 spsk reven parmesan
* Tilberedning
Dup kødet med et stykke køkkenrulle.
Skær emmentaleren i tynde strimler og spæk kødet med osten.
Steg kalvemedaillonerne i varmt fedtstof.
Krydr med salt og peber.
Tag dem af panden og hold dem varme
Smelt smørret på panden og svits de finthakkede løg i det
varme fedtstof.
Skær skinken i små strimler, kom dem på panden sammen med de
godt afdryppede morkler og svits det et øjeblik.
Kog af med hvidvin og spæd med bouillon.
Tilsæt cremefraiche.
Smag saucen til med citronsaft. soyasauce, sukker, salt og
peber.
Rør purløg og reven parmesan i saucen.
Fordel saucen over kalvemedaillonerne og server.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.