Logo

Kalvekød med asparges og bagte rabarber med marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvekød med asparges og bagte rabarber med marengs

 

Prøv at servere grydestegt kalvekød med friske grønne asparges og en cremet sauce legeret med æg og fløde. Rabarberdesserten bages i ovnen, først med farin og derefter toppet op med blød marengs.

 

Kalvekød med asparges

Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 45 min. Fryse-egnet. 4 personer

 
# Ingredienser til Kalvekød med asparges:
750 g kalvekød, fx tykkam (i store terninger)
1 spsk olie
15 g smør
250 g perleløg (halve)
1 tsk groft salt friskkværnet peber
1½ spsk hvedemel
3-4 kviste timian
3 dl hvidvin
500 g grønne asparges
1½ dl piskefløde
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
saft af ½ citron
Tilbehør: pillekartofler
persille og lidt løvstikke
*

 
Sådan laver du Kalvekød med asparges:
Brun kødet i en stegegryde med smør og olie.
Tilsæt løgene, krydr med salt og peber og drys med hvedemel.
Rør rundt til melet er opsuget og tilsæt timian og hvidvin.
Lad kødet simre mørt ved svag varme ca. 45 min.
Knæk den nederste seje del af aspargeserne, skær dem i stykker på 4 cm og kog dem i retten 4 min.
 
Lav sauce: Si skyen fra kødet og giv den et opkog.
Pisk fløde, æggeblommer og citronsaft sammen i en skål.
Pisk lidt af den varme stegesky i æggeblandingen.
Pisk blandingen tilbage i gryden og tag den straks fra varmen.
Vend sauce sammen med kød og asparges, smag til med salt og peber og drys med hakket persille og løvstikke.
Server med kogte, pillede kartofler.
Kalvekød med asparges og bagte rabarber med marengs
 
Bagte rabarber med marengslåg
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 20 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer
 
# Ingredienser til Bagte rabarber med marengslåg:
300 g rensede rabarber
75 g brun farin
1 spsk majsstivelse
2 æggehvider (evt. pasteuriseret)
2 dl flormelis
*

 
Sådan laver du Bagte rabarber med marengslåg:

Varm ovnen op til 175 °C.
Skær rabarberne i 5 cm lange stykker og vend dem sammen med brun farin og majsstivelse i et ovnfast fad.


Sæt fadet i ovnen i 15 min.
Tag fadet ud og skru op til 200 °C.
Pisk æggehvider og flormelis sammen i en skål.
Sæt skålen i en gryde med næsten kogende vand og pisk det til stiv marengs ca. 5 min. med en håndmikser.
Sæt marengstoppe oven på rabarberne.
Drys med lidt flormelis og sæt fadet i ovnen, til overfladen er gylden.
 
Se flere 2-retters menuer her 
 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 10.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her