Server en vintermenu med saft, kraft og god smag. Kalvekødet
er kogt mørt med kål og karry, og desserten er en klassisk Kathrineblommekage
med svesker og æble. God appetit!
Kalv i karrykål
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 2 timer. Kødet er
fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Kalv i karrykål:
750 g kalvecuvette eller -bov (terninger ca. 3x3 cm)
1 kg hvidkål
21øg (både)
1 spsk olie
1 spsk stærk karry
ca. 2 dl vand
2-3 tsk groft salt
Tilbehør: ris
Drys: bredbladet persille (grofthakket)
*
Sådan laver du Kalv i karrykål:
Tag yderbladene af kålen og skær kålen fri af stokken.
Skær kålen i stykker på størrelse med kødet.
Steg løgene klare i en tykbundet gryde med olie.
Krydr med karry og tilsæt kålen.
Steg 5 min. under omrøring og tilsæt kød og vand.
Giv det et opkog og tilsæt salt.
Skru ned og lad retten simre under låg, til kødet er mørt
(ca. 1 time og 15 min.).
Kog risene efter pakkens anvisning.
Smag retten til med salt og karry.
Server kalv i karry kål med kogte ris og persilledrys.
Katrineblommekage med
æble
Hjemmets bedste MAD 2013 januar
desserten er en klassisk Kathrineblommekage med svesker og
æble. Klassisk og god!
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 45 min. Ikke fryse-egnet.
ca. 6 portioner.
# Ingredienser til Katrineblommekage med æble:
1 spsk smør
2-3 æbler (skrællede stykker på størrelse med sveskerne)
150 g bløde svesker (uden sten)
4 æg
75 g sukker
1 stang vanilje (kornene)
1 dl piskefløde
1½ dl mælk
Tilbehør: 1½ dl piskefløde
*
Sådan laver du Katrineblommekage med æble:
Tænd ovnen på 175 °C.
Smør et ovnfast fad med smør.
Læg æblestykker og svesker i fadet.
Pisk æggene sammen med sukker og vaniljekorn.
Rør forsigtigt fløde og mælk i - der skal ikke piskes luft i
dejen.
Hæld blandingen over svesker og æbler.
Sæt fadet i ovnen i ca. 45 min., til æggemassen er stivnet.
Server desserten lun med flødeskum til.
Se flere 2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD