Frokost. Tilbehør. Arbejdstid: 25 min. Udvandes: 1 time. Kogetid, hjerne: 5 min. Kogetid, boller: 5 min. Let at lave. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Hjerneboller
750 g kalvehjerne
1 l vand
1 spsk eddike
20 g smør
50 g revet franskbrødskrumme (1 dl)
2 æg
1 bdt persille
1 fed hvidløg
salt og peber
*
Sådan laves Hjerneboller
1. Skyl hjernen i koldt vand og befri den for hinder og
blod.
Læg den i koldt eddikevand 1 time. Skyl den.
2. Kog hjernen i letsaltet vand i 5 min.
Passer den gennem en sigte, så de sidste hinder fjernes.
3. Smelt smørret i en gryde og rør hvedemelet i.
Rør franskbrødskrummen i sammen med hjernemassen.
Tag gryden fra varmen og rør æggene i, et ad gangen.
4. Hak persillen og kom den i farsen sammen med salt og
peber.
5. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, dæmp varmen, så
vandet småkoger.
6. Form boller af farsen på størrelse med en valnød.
Kom dem i det kogende vand og lad dem koge 5 min.
Tag dem op med en hulske, når de kommer op til overfladen.
Tips: Brug hjerneboller til Forloren skildpadde
eller server dem varme som frokostret evt. med Estragonsauce sammen med
salat og Flûtes.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Hjerne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------