Logo

Reuben-fyldte kålrabi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Reuben-fyldte kålrabi 

 
Kålrabi betyder "kålroe" og dens knold smager som broccolistilke. Bladene smager som grønkål eller spinat. Reuben - Kødet er sprængt oksebryst (corned beef)
Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
4 kålrabi (hver ca 6,5 cm i diameter)
30 g smør eller margarine
6 cl hakkede løg
1 knsp tør sennep
1 knsp kommen
rasp
60 g hakket sprængt oksebryst (corned beef)
30 g mayonnaise
30 g strimlet schweizerost / emmentaler
toppen fra forårsløg
hindbærblade til pyntning

 
* Fremgangsmåde
1. Tag 1 blad af fra kålrabien og hak det fint; sæt det til side.
Skær en skive fra bunden af hver kålrabi og skær stilken af med kniven; smid dem ud.

 
2. Skræl hver kålrabi vertikalt fra toppen til bunden med grønsagsskrælleren.

 
3. For at udhule kålrabi, graves den bløde masse ud med en lille ske.
Lad en 6 mm tyk skal blive; gem den bløde masse.

 
4. Fyld en stor stegegryde halvt op med vand.
Bring det i kog over høj varme; tilsæt kålrabiskallerne.
Kog ca 15 min eller indtil de er sprøde og møre.
Fjern skallerne med en hulske; lad dem afdryppe med bunden opad på køkkenrulle.

 
5. Hak den resterende bløde masse fra kålrabien.
Varm smørret i en lille kasserolle over mellem-høj varme indtil det er smeltet og boblende.
Tilsæt hakket kålrabi, løg, sennep og kommen.
Rør rasp og sprængt kød i.
Fjern det fra varmen; Rør det resterende kålrabiblad, mayonnaise og ost i.

 
6. Fyld de udhulede kålrabi med raspblandingen.
Spred den resterende blanding ud i en smurt rund bageform.
Placer kålrabien på et fad.

 
Tips: Retten kan forberedes til dette punkt op til 1 dag før den skal serveres.
Dæk den til med film og køl den.

 
7. Forvarm ovnen til 180 °C.
Bages 20-30 min indtil kålrabien er varmet igennem og gaffel-mør.
Imens nedsænkes toppene fra forårsløg i kogende vand over høj varme i 1 minut.
Fjern dem med en tang; sæt til side.


Bind 1 løgtop rundt om hver kålrabi.
Serveres straks med resterende fyld. Pynt hvis det ønskes.


Reuben-fyldte kålrabi 
Trin 1: Skær kålrabi stilken af med en kniv.


Reuben-fyldte kålrabi 

Trin 2: Skræl kålrabien med en grønsagsskræller.


Reuben-fyldte kålrabi 

Trin 3: Udhul kålrabien med en lille ske.




Reuben-fyldte kålrabi

Trin 5: Rør i kålrabiblandingen.


Reuben-fyldte kålrabi 

Trin 6: Fyld kålrabierne med raspblandingen.


Reuben-fyldte kålrabi 

Trin 6: Spred resterende fyld i en bageform.

 
INFO: Kålrabi er tilgængelige sporadisk hele året; højsæson maj til juli. Se efter små til mellem glatte knolde. Bladene skal være faste og grønne. Undgå kålrabi med revner eller gulnede blade. Skil bladene fra knoldene.
Opbevar knoldene køligt i en plasticpose i op til 1 uge og bladene op til 2 dage.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kålrabi

 

Se andre opskrifter med Sprængt oksebryst

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her