Selvom oksehaler måske ikke er så populært, er det faktisk
godt og saftigt kød. Denne gammeldags opskrift er lavet med kødbouillon og vin,
men der kan også anvendes andre former for kraft. Serveres» med Hasselbackkartofler,
gylden kartoffelmos eller let kogt broccoli. Et alternativ er krydderurtebollerne,
som tilsættes retten de sidste 15-20 min. af kogningen.
4-6 personer
# Ingredienser
1,3 kg kødfulde oksehalestykker
2 spsk olie eller smør
2 store fed hvidløg, presset
2 store løg i skiver
7 dl oksebouillon
2½ dl tør rødvin, fx pinot noir
2 laurbærblade
2 gulerødder, skrællet og i skiver
2 pastinakker, skrællet og skivet
salt og friskkværnet sort peber
PYNT
1 dl fint hakket persille eller koriander
1 stort fed hvidløg, halveret og fint hakket
4 spsk fint revet citronskal
# Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 170 °C.
Kom oksehalestykkerne i et ildfast fad, der er stort nok
til,
at kødet kan ligge i et enkelt lag.
Steg dem i 45 min. og vend dem et par
gange, til de er
ensartet brune, og noget af fedtet er smeltet.
2. Imens varmes olie eller smør i en stor gryde ved svag varme.
Rør hvidløg og løg i, kom låg på gryden og lad
det simre i ca. 20 min.
3. Brug en hulske og læg oksehalestykkerne over i gryden
med løg.
Lad så meget som muligt af fedtet blive tilbage.
Rør oksebouillon,
vin og laurbærblade i. Bring det i kog.
Skru ned for varmen, læg låg over og
lad det simre ved lav varme i 2-2½ time.
4. Imens tilberedes pynten.
Hak persille eller koriander, hvidløg og citronskal på et
skærebræt og
bland det godt. Sæt det til side.
5. Kom gulerødder og pastinakker ned til kødet og
lad det fortsat simre i 20 min, til grønsagerne er al dente.
Smag retten til med salt og peber og drys til sidst pynten
over.
Serveres straks.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------