Klassisk ymerfromage smager skønt sammen med hindbær. Du kan skifte hindbær ud med jordbær, solbær, blåbær eller hvad du foretrækker.
(4 pers.)
# Ingredienser
5 blade husblas
½ liter ymer, tykmælk eller A38
4 spsk sukker
½ stang vanilje
¼ liter piskefløde
Pynt:
hakkede valnøddekerner
Tilbehør: frugter, bær
* Tilberedning
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Rør ymer med sukker og vanilje.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i vandbad.
Afkøl husblassen med lidt af ymeren, og bland derefter
dette med resten af ymeren under omrøring.
Pisk fløden stiv og vend den i ymerblandingen.
Hæld fromagen i serveringsskålen, når den er næsten stiv.
Stil den koldt. Pynt evt. med hakkede nødder eller
flødeskum.
Se alle de bedste opskrifter med Ymer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.