Dessert. Arbejdstid: ca 35 min. Afkøles: mindst 4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Vindruegelérand
400 g blå og/eller grønne vindruer
9 blade husblas
1 dl vand
2 spsk sukker
½ l sød hvidvin
Randform: 1½ 1
*
Sådan laves Vindruegelérand
1. Skyl druerne i koldt vand og lad dem dryppe godt af.
Halver vindruerne og fjern kernerne.
2. Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
3. Kom vand og sukker i en gryde og bring det i kog.
Tag gryden fra varmen.
Knug husblassen fri for vand og opløs den i den varme
sukkerlage.
4. Bland hvidvinen i.
5. Hæld lidt af geléen i bunden af en skyllet randform.
Lad geleen stivne i køleskabet, ca 10 min.
Hold den resterende gelé lun over vandbad.
6. Læg et lag druer med den buede side nedad oven på den
stivnede gelé.
Hæld gelé på, så druerne lige er dækket.
Lad geléen stivne i køleskabet, ca ½ time.
7. Fordel resten af druerne i formen og hæld resten af geléen
over.
8. Stil randformen koldt mindst 3 timer, til geléen er helt
stiv.
9. Løsn forsigtigt geléen langs formens kant med en skarp
kniv.
Hold formen få sekunder i varmt vand og vend geléranden ud
på et serveringsfad.
Tips: Server flødeskum eller Råcreme til.
1 dl af hvidvinen kan erstattes af sød sherry, eller
hvidvinen kan smages til med 3-4 spsk orangelikør.
Se alle de bedste opskrifter med Vindrue
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------