Dessert. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca 10 min. Skal hvile, dej: 10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vindruedessert med butterdejslåg
400 g vindruer
1 dl sød hvidvin
2 plader frossen butterdej (170 g)
lidt hvedemel
æg til pensling:
1 spsk tesukker
Ovnfaste portionsskåle
*
Sådan laves Vindruedessert med butterdejslåg
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Læg butterdejspladerne til optøning ca 20 min i
køkkentemperatur.
2. Skyl druerne koldt og tør dem let.
Skær dem igennem og fjern kernerne.
3. Fordel de halve druer i portionsskålene og hæld hvidvinen
over.
4. Skær butterdejspladerne igennem på tværs og rul dem tyndt
ud på et meldrysset bord.
Lad butterdejen hvile på bordet ca 10 min, så trækker den
sig ikke sammen under bagningen.
5. Pensl skålenes kanter med sammenpisket æg.
Læg den udrullede butterdej over skålene og tryk kanterne
til.
Skær overskydende dej af, så kanten bliver pæn.
6. Pensl butterdejslågene med æg og drys med tesukker.
7. Sæt skålene i ovnen ca 10 min, til overfladen er gylden.
Tips: Lad desserten køle lidt inden serveringen. Se Butterdej.
Se alle de bedste opskrifter med Vindrue
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------