Stærkt og let: Med avocado, tomater, koriander og et stænk
tabasco får vaflerne her, så hatten passer
Til 4 personer. Tilberedning
40 min.
# Ingredienser
150 g fuldkornshvedemel
2 æg (delte)
¼ l letmælk
30 g smør
300 g tomater
3 forårsløg
½ avocado (150 g)
1 spsk citronsaft
2 spsk hakkede korianderblade (eller bredbladet persille)
salt og peber
tabasco
100 g sødmælksyoghurt
et vaffeljern
* Tilberedning
1. Til vaffeldejen røres mel, æggeblommer og mælk
sammen.
Lad det stå og trække i 10 minutter.
Smørret smeltes og afkøles.
Tomaterne skæres i kvarte, udkernes og skæres i små
terninger, forårsløgene skæres i smalle ringe.
2. Frugtkødet af avocadoen skrabes ud af skallen med
en stor ske.
Hak det meget fint og bland det straks med citronsaften.
Koriander, forårsløg og tomater blandes med avocadoen.
Det hele krydres med salt, peber og tabasco:
Æggehviderne piskes stive med 1 knsp salt.
Vend den piskede æggehvide og smørret i vaffeldejen.
Krydr med salt og peber.
3. Varm et vaffeljern op, og smør det eventuelt med
lidt fedtstof.
Bag vaflerne en efter en.
Vaflerne serveres med avocadosalsa og yoghurt.
Energi pr. portion: 12 g protein, 17 g fedt, 35 g kulhydrater
= 344 kcal (1440 kJ)
Har du ikke et jern i ilden? Pyt med det!
Hvis du er den lykkelige ejer af et vaffeljern, så er det
helt fint. Men man kan også godt klare sig uden: 1 spsk olie varmes op på en
slip let-pande (24 cm Ø), dejen hældes på panden, som sættes i den forvarmede
ovn ved 200 °C (varmluft 180 °C) i 10-12
minutter.
Den store, runde vaffel vendes ud på et fad og skæres ud som
en lagkage. Voila.'
PS: Pandeskafter af kunststof skal vikles ind i alufolie I
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet. 💋