Sveskedessert er en gammeldags dessert som faktisk burde
vækkes til live igen, for gud hvor smager den godt!
(Opskriften er til 4 personer)
# Ingredienser
1 ds udstenede svesker a 290 g
100 g hvedemel
50 g mørk farin eller muscovadosukker
50 g usaltet smør, stuetempereret
1 top tsk stødt ingefær
½ strøget tsk tvekulsurt natron
1 æg
¾ dl mælk
gylden sirup, til servering
lidt cremefraiche, til servering
* Tilberedning
Find 4 kopper, som kan være i mikroovnen samtidigt.
Hæld sveskerne op i en skål og øs 1 spsk af saften op i hver
kop.
Fordel sveskerne i kopperne.
Kom mel, sukker, smør, stødt ingefær og natron i en
foodprocessor og kør det jævnt.
Slå ægget ud i massen og tilsæt mælk.
Kør det hele jævnt, skrab skålens kant og kør igen.
Fordel desserten i kopperne (de skal være 2/3 fyldt) og stil
dem til side.
Stil desserterne i mikroovnen lige før servering og giv dem
6 min. ved fuld effekt.
Stil herefter desserterne på bordet.
Dryp lidt gylden sirup over, en klat cremefraiche og server.
Når man vender desserten i koppen med en ske, blander alt
sig på skønneste vis.
Se de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.