Lav
en nem og lækker is med masser af smag af stikkelsbær og hyldeblomst.
6-8
portioner. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 25 min. Frysetid: 3-6 timer
#
Ingredienser til Stikkelsbær-is med hyldeblomst:
500
g stikkelsbær
150
g sukker
½
dl vand
¼ liter
piskefløde
½
dl hyldeblomstsaft (konc.)
*
Sådan
laver du Stikkelsbær-is med hyldeblomst:
Skyl
og nip stikkelsbærrene, og læg dem i en gryde med sukker og vand.
Giv
det et opkog, og lad bærrene simre, til de brister (3-5 min.).
Mos
bærrene med en stavblender eller gennem en sigte, og kog mosen under omrøring,
til den bliver tyk (ca. 20 min.).
Hæld
den i en skål til afkøling.
Pisk
fløden til blødt skum.
Vend
den sammen med den kolde stikkelsbærpuré og smag til med hyldeblomstsaft.
Fyld
cremen i en form eller i 6-8 ispindeforme, og frys isen i mindst 3 timer for
ispinde og 5-6 timer for en stor form.
TIPS:
Dyp evt ispindene i mørk chokolade som er smeltet sammen med en lille klat
smør.
---
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD