Lidt syrligt til
dessert. Mange bryder sig ikke om en efterret, der er alt for sød. Her giver vi
eksempler på lækre desserter med rabarber og stikkelsbær
Til 4 personer. Tilberedningstid:
15 min. Kogetid: 15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
250 g grønne
stikkelsbær
1 dl vand
125 g (1½ dl) melis
4 blade husblas
3 æggehvider
3 spsk melis
2½ dl piskefløde
lidt pistacienødder
evt stikkelsbærblade
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
koldt vand.
2. Nip
stikkelsbærrene og kog dem til mos i vandet.
Smag mosen til med
sukker.
3. Knug husblassen
og smelt den i den varme mos.
Lad mosen afkøle.
4. Pisk æggehviderne
stive.
Kom sukkeret i, 1
spsk ad gangen.
Fold hviderne i den
afkølede mos.
5. Top mosen op på
et fad eller i 4 portionsskåle.
Dæk med stiftpisket
flødeskum.
Drys lidt hakkede ristede
pistacienødder på toppen
Læg evt stikkelsbærbladene
på fadet.