Denne luftige, porøse og friske efterret passer fint efter en
let hovedret og det er let at lykkes med den.
• Citron indeholder meget C-vitamin.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser:
6 æggehvider
salt
½ dl sukker
reven skal af ½ citron
4 æggeblommer
½ dl hvedemel
40 g smør
TIL PYNT:
flormelis og citronmelisse
* Tilberedning:
1. Pisk æggehviderne med et nip salt til fast skum.
Pisk sukkeret i lidt ad gangen. Tilsæt citronskal.
2. Sæt ovnen på 225 °C.
Pisk æggeblommerne sammen og bland dem med
1/3 af de piskede æggehvider til en luftig masse.
Vend derefter forsigtigt resten af æggehviden i massen.
Sigt melet over og vend det i.
3. Smelt smørret i et ovnfast fad.
Hæld æggemassen i fadet og lav fire forhøjninger.
4. Stil fadet midt i ovnen og bag 8-10 min,
til massen er gylden.
5. Massen skal ikke være helt gennembagt,
men være lidt cremet i midten.
Drys med flormelis og blade af citronmelisse og server.
VARIATION
Smagen forhøjes hvis kornene fra 1 vaniljestang blandes
med æggeblommerne.
Server efterretten sammen med abrikospuré.
Tips:
Hæld massen i det ovnfaste fad og form 4 toppe
med en dej skraber, sådan som billedet viser.
For at efterretten skal blive så vellykket som muligt,
bør man arbejde hurtigt.
Ellers kan den porøse masse falde sammen.
Ovnens låge må under ingen
omstændigheder
åbnes under bagningen.
Server efterretten straks sammen med vanilje-
eller chokoladesauce eller med jordbær. eller abrikospuré.
Soufflé fra Salzburg:
Pr. portion: Energi: Kcal 253 = kJ 1058
Kulhydrat 17 g Protein 10 g Fedt 16 g (57%) Fibre 0 g
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.