Rødvinsgelé er en flot afslutning på en fin middag.
Rødvinsgelé med hindbærsmag er en frisk og velsmagende dessert, der ikke ligger
tungt efter et større måltid. Den kan også laves uden fyld.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min. Køletid: 2
time. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
50 g rosiner
4 citroner
3 spsk (ca 50 g)
melis
8 blade husblas
5 dl rosé- eller
rødvin
4 spsk hindbærlikør
eller koncentreret hindbærsaft
1 dl piskefløde
mørk farin
* Fremgangsmåde
1. Læg rosinerne i
blød i saften af 1 citron, rørt op med melis.
2. Læg husblassen i
blød i koldt vand.
3. Skræl resten af
citronerne og fjern al den hvide hinde.
Del citronkødet i
både, træk hinderne af og skær dem igennem på langs.
Tag lidt fra til pynt.
4. Bland citron
kødet med rosiner og fordel det i portionsglas.
5. Varm vinen op,
men lad den ikke koge.
Knug husblassen fri
for vand og smelt den i den varme vin.
Derefter tilsættes likør eller saft.
6. Når geleen
begynder at tykne, hældes den over frugten i glassene, der sættes i køleskabet,
til desserten er stiv.
7. Pisk fløden og
læg en top i hvert glas.
Drys lidt farin over
og pynt med citronbåde.