Her får du rabarberkompot i flere spændende udgaver. Vælg
mellem jordbær, appelsin, tapioka og kokos eller rabarber-hindbær. Det er vildt
lækkert.
Forberedelse: 35 min. Tilberedning: 20 min. 6 personer.
# Ingredienser
250 g spæde rabarber
65 g melis
150 g mascarpone
30 g flormelis
250 g surkirsebær fra dåse eller glas
½ dl kanelsirup (se opskrift)
* Tilberedning
Trim rabarberne, og skær dem i mindre stykker.
Bring 1 dl vand i kog med sukkeret i en stor gryde.
Tilsæt rabarberne, og lad dem mørne for lav varme 20 min.
Køl af.
Pisk mascarpone og flormelis, til det er luftigt og cremet,
men fast.
Kør rabarberne inklusive lage med halvdelen af kirsebærrene
i en blender.
Hæld puréen i en stor skål, og rør resten af kirsebærrene i.
Fordel i 6 høje dessertglas.
Kom 1 spsk mascarponecreme i hvert glas.
Server straks, eller stil dem køligt, til de skal bruges.
Dryp med kanelsirup lige før servering.
Rabarber-jordbærkompot
Udskift mascarpone med 2 dl kvark og ribsene med
250 g jordbær varmet igennem med 2 spsk sukker.
Server små marengs til.
Rabarber-appelsinkompot
Damp rabarberne med 2 dl orangeblomstvand,
tilsæt 50 g kandiseret appelsinskal i tern.
Udskift mascarpone med 2 dl kvark rørt med 30 g sukker.
Rabarberdessert med tapioka og kokos
Kog 50 g tapiokamel 20 min i 1 dl kokosmælk
med 2 dl vand og 45 g sukker.
Hæld blandingen i dessertglas, og tilsæt rabarberkompot.
Rabarber-hindbærkompot
Damp rabarberne med 100 g hindbær, 100 g sukker og
2 spsk rosenvand. Tilsæt mascarponecremen.
Pynt med hele bær og mandelflager.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Trifli
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------