En nordamerikansk dessert med masser af knas og smag. Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk.
Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 1 time 30 min.
Kuverter: 8
# Ingredienser
5 dl sigtet hvedemel
¼ tsk sigtet bagepulver
185 g koldt smør
0,6 dl koldt vand
Fyld:
4 æg
2,5 dl sukker
100 g smeltet smør
3,7 dl lys sirup
300 g pekannødder
* Tilberedning
1. Opvarm ovnen til 180 °C.
Smør en dyb 23 cm tærteform.
Hæld mel, bagepulver, smør og vand i en foodprocessor.
Kør i ryk i 30 sekunder, eller indtil dejen er samlet.
2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den.
Rul dejen ud mellem to lag husholdningsfilm, til den dækker
tærteformens bund og sider.
Lemp dejen over i formen og skær kanterne rene. Stil
tærtebunden i køleskab i 20 min.
3. Dæk dejen med et lag bagepapir og fordel et jævnt lag
tørrede bønner over bunden.
Bag tærtebunden i 10 min og fjern så papir og bønner.
Bag den yderligere i 10 min, indtil den er gylden. Afkøl den
helt.
4. Fyld:
Hæld æg, sukker, smør og lys sirup i en lille skål og pisk
det godt sammen med en elpisker.
Rør pekannødder i.
Hæld forsigtigt blandingen i tærtebunden og bag tærten i 1
time og 10 min.
Lad tærten stå i adskillige timer eller natten over inden
servering.
Prøv sammen med:
Forret: Pasta
med laks og broccoli
Hovedret: Bønne-
og pølseragout
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.