Denne udsøgte pæretærte er allerbedst, når den serveres lun,
drysset let med flormelis. Pærerne kan udmærket erstattes af en anden type
frugt.
Forberedelsestid 25 min + 25 min afkøling. Tilberedning 50
min. Krævende. Til 6 pers.
# Ingredienser
TÆRTEDEJ
150 g hvedemel
2 spsk sukker
75 g smør, hakket
1 æg, let sammenpisket
½ tsk vaniljesukker
60 g honning
250 g pærer fra dåse
1 æg
1 tsk kartoffelmel
40 g sukker
1¼ dl piskefløde
flormelis, til drys
* Tilberedning
1. Tærtedej: Ovnen forvarmes til 200 °C.
Melet sigtes ned i en stor skål. Tilsæt sukker.
Gnid smørret ind i melet med fingrene.
Den færdige blanding skal have konsistens som revet
parmesan.
Ryst skålen for at tjekke, at alt smørret er jævnt fordelt.
Lav en lille fordybning i midten.
Hæld æg og vaniljesukker i fordybningen. Saml dejen med
hænderne.
Tilsæt evt. en smule vand, om nødvendigt.
Når dejen er glat, formes den til en kugle.
Dejen må ikke æltes for længe, så kan den blive sej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i
20 min.
2. Hæld honningen i en lille gryde og giv den et kort opkog.
Honningen bliver lidt mørkere i farven.
Hæld væden fra dåsepærerne og stil den til side.
Skær pærerne i 1 cm tern og vend dem i den karamelliserede
honning.
I en separat skål røres æggene sammen med fløde,
kartoffelmel og sukker.
Stil skålen til side.
3. Tærtedejen udrulles, til den er ca. 3 mm tyk.
En 18-20 cm tærteform eller springform beklædes med dejen.
Dæk dejen med et stort stykke bagepapir, der er klippet i
facon, så det passer.
Fyld formen op med tørrede bønner eller lign.
Lad tærten hvile i køleskabet i ca. 5 min, inden den stilles
i ovnen.
Forbag tærtebunden i 10 min og tag den ud. Fjern bønner og
bagepapir.
Tag pærerne op af honninglagen med en hulske og fordel dem i
et jævnt lag på tærtebunden.
Hæld æggeblandingen herover.
Bag tærten i 12 min ved 200 °C, skru ovnvarmen ned til 170
°C og bag videre i 25 min.
4 Rør honninglagen og væden fra pærerne sammen i en lille
gryde.
Kog denne blanding ind, til den er tyknet.
Pensl lagen ud over tærtens overflade.
Lidt flormelis sies ud over tærten umiddelbart inden
serveringen.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.