Dessert Is. Arbejdstid: 45 min. Frysetid: mindst 4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Nougat is
Nougat:
125 g sukker (1½ dl)
75 g hasselnøddekerner (1½ dl)
1 knsp bagepulver
Iscreme:
½ stang vanilje
½ dl vand
5 dl piskefløde.
5 æggeblommer
100 g sukker (ca 1¼ dl)
Isform: 1 l
*
Sådan laves Nougat is
Nougat:
1. Smør en bageplade let med olie eller dæk den med
bagepapir.
Hak nøddekernerne groft.
Smelt sukkeret gyldent på en tør pande og rør nødder og
bagepulver i.
Rør det hurtigt sammen og hæld straks den lysebrune masse ud på bagepladen og
lad den blive kold.
2. Kom den helt kolde nougat i en madegnet plastpose og knus
den med kagerullen.
Iscreme:
3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bring vandet i kog og tilsæt vaniljebælg og -korn og
piskefløde.
Lad det koge et par min. Fjern vaniljebælgen.
4. Pisk æggeblommer og sukker lyst og skummende.
Hæld den kogende fløde i æggesnapsen i en tynd stråle.
Pisk hele tiden.
Kom cremen tilbage i gryden.
Varm langsomt op under konstant piskning.
Cremen må ikke koge.
5. Tag gryden fra varmen, når cremen tykner.
Rør med mellemrum i cremen, til den er kold.
6. Rør den knuste nougat i og hæld iscremen i en plast-
eller aluform og dæk den med alufolie.
Sæt den til frysning.
Rør i isen et par gange under indfrysningen, så æggene ikke
synker til bunds.
Lad isen fryse færdig, mindst 4 timer.
Tips: Tag isen ud af fryseren, 15 min. før den skal
spises.
Pynt med flødeskum og fx hakket chokolade eller gem lidt
knust nougat til pynt.
Nougat-isen kan også laves som Flødeis,
luksus.
Den knuste nougat tilsættes inden frysningen.
Bagepulveret gør nougaten mere skør.
Holdbarhed i fryser: ca 1 måned.
Se alle de bedste opskrifter med Nougat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------