I Paris kan du købe éclairs i ethvert bageri. Eclair betyder
lyn, og navnet hentyder muligvis til, at de små vandbakkelser med fyld kan
spises...
Arbejdstid:
20 min. Koge/stegetid: 30 min. Ikke fryse-egnet. 1 person
#
Ingredienser til Mocca éclair:
15
g plantemargarine
45 g
hvedemel
½
tsk vaniljekorn
½
dl vand
et
nip salt
1
æggeblomme
1/2
tsk bagepulver
1
æggehvide
sukker,
Multisød eller Sukrin
Moccacreme:
100
g yoghurt (drænet)
1
spsk pulverkaffe
1
spsk kogende vand
½ tsk
vaniljekorn
sukker,
Multisød eller Sukrin
Glasur:
5 g
kakao (usødet)
5 g
skummetmælkspulver
1
tsk pulverkaffe
lidt
kogende vand
sukker,
Multisød eller Sukrin
vaniljekorn
*
Sådan
laver du Mocca éclair:
Pisk
margarinen sammen med mel, vaniljekorn, vand og salt i en gryde.
Varm
det op under piskning til en dej og tag gryden af varmen.
Tilsæt
æggeblomme og bagepulver, mens der piskes.
Pisk
hviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Smag
til med sødemiddel.
Læg
dejen i fire klatter på bagepapir, der ligger på en bageplade.
Bag
vandbakkelserne i en varm ovn ved ca. 180 °C i 30 min.
(Luk
ikke døren til ovnen op undervejs, for så falder vandbakkelserne sammen).
Hæld
yoghurten op i en skål.
Opløs
kaffen med 1 spsk kogende vand og afkøl den.
Rør
den i yoghurten og smag cremen til med vaniljekorn og sødemiddel.
Når
vandbakkelserne er afkølede, flækkes de, og moccacremen fordeles på bundene.
Rør
kakao, skummetmælkspulver og pulverkaffe sammen i en skål.
Tilsæt
lidt kogende vand og smag glasuren til med sødemiddel og vaniljekorn.
Smør
den øverste halvdel af vandbakkelsen med glasuren og læg den forsigtigt oven på
cremen.
Tips:
Server mocca eclair; lige når de er færdiglavede.
Kalorier
549 Kcal. Protein 22 g (17 %) Kulhydrat 48 g (35 %) Fedt 30 g (48 %) Kostfibre 30
g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD