Dessert. Arbejdstid: 30 min. Afkøling: 3-4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Mandelbudding
5 blade husblas
mandler (½ dl)
3 dl mælk
½ stang vanilje
3 æggeblommer
40 g sukker (½ dl)
Endvidere: piskefløde
Randform
*
Sådan laves Mandelbudding
1. Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
2. Skold og smut mandlerne. Blend eller mal dem fint.
3. Kom mælken i en tykbundet gryde.
Undgå aluminium, det misfarver mad med mælk og æg.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene fri og kom dem og vaniljebælgen
i gryden sammen med mandlerne.
Bring mælken i kog.
Tag gryden fra varmen og lad mælken køle let af.
4. Pisk æggeblommerne lyse og lette med sukkeret.
5. Pisk mandelmælken i æggeblandingen lidt ad gangen, og
hæld det hele tilbage i gryden.
6. Varm buddingen op til kogepunktet under konstant
piskning.
Tag gryden fra varmen.
7. Knug husblassen fri for vand og rør den i den varme
budding.
Lad blandingen køle af i koldt vandbad under hyppig
omrøring.
8. Pisk fløden stiv. Bland den i den helt kolde budding.
9. Skyl en randform med vand og hæld buddingen i formen.
Dæk formen med alufolie eller film og lad buddingen stivne
et svalt sted 3-4 timer.
10. Løsn buddingen forsigtigt med en kniv i kanten.
Hold formen kort tid i varmt vand, hvis den er genstridig.
Vend buddingen ud på et fad.
Tips: Server fx Kirsebærsauce eller Hindbærpuré
sauce til.
Buddingen kan pyntes med friske frugter eller bær.
Se alle de bedste opskrifter med Mandler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------