Grød. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 3 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Maizenagrød
¼
sød- eller letmælk
maizenamel (ca )
½ tsk salt
smør
Kanelsukker:
5 spsk sukker
½-1 spsk kanel
*
Sådan laves Maizenagrød
1. Pisk maizenamel og mælk sammen i en tykbundet gryde, som
ikke må være af aluminium, da det misfarver retter med mælk.
Bring det i kog under stadig piskning, til det tykner.
2. Lad grøden koge svagt ca 3 min.
Tilsæt salt og tag grøden fra varmen.
3. Server grøden varm med kanelsukker og smørklat.
Tips: Server grøden med saftevand eller saftsauce
til.
Grøden kan legeres med en eller to æggeblommer.
Tag den færdige grød fra varmen og pisk æggeblommerne i
enkeltvis.
Hvis grøden legeres, skal der kun beregnes maizenamel.
Maizenavælling:
Udrør ¾ dl maizenamel i lidt af den kolde mælk.
Bring resten af mælken i kog, og pisk det udrørte maizenamel
heri.
Kog vællingen 2-3 min., smag til med sukker og eventuelt
citron- eller appelsinsaft.
Se alle de bedste opskrifter med Maizena
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------