Makroner giver ekstra finesse til denne skandinaviske frugtkage.
Blommer når de smager aller bedst. Opskriften skal prøves
• Blommer er fiberrige og indeholder meget C-vitamin.
• Groft rasp indeholder B-vitamin.
Forberedelse 20 min + afsvalning. Tilberedning 10-12 min. 6 portioner
# Ingredienser:
750 g modne blommer
2 ½ dl vand
2 ½ spsk råsukker
60 g smør eller margarine + fedtstof til formen
2½ dl smuldret fuldkornsbrød
200 g makroner
2 tsk maizenamel
1 spsk flormelis
* Tilberedning:
1. Halver blommerne og fjern stenene.
Kom blommer, sukker og vand i en tykbundet gryde.
Læg låg på og bring det i kog ved jævn varme.
Skru ned og lad blommerne simre møre, 10-12 min.
Si væden fra og lad blommerne blive kolde. Gem væden.
2. Smør en souffléform let med lidt fedtstof.
Knus makroneme.
Smelt 60 g fedtstof og bland det med brødsmuler og
makroner i en skål.
3. Tryk halvdelen af fedtstof- og makronblandingen ud i
bunden af den smurte form.
Stil formen i køleskabet 10 min.
Fordel blommerne over bunden.
Drys resten af makronblandingen over.
Glat forsigtigt overfladen.
Stil formen koldt i 30 min.
4. Rør maizenamelet ud i ½ dl af den gemte frugtvæde.
Hæld resten af væden i en gryde og pisk jævningen i.
Bring det i kog under omrøring og lad blandingen koge
tyk og gennemsigtig ved jævn varme.
Hæld det op i en sauceskål og lad det blive koldt.
5. Sigt flormelis over den kolde dessert og server med
blommesaucen.
Lækker blommekage:
Pr. portion: Energi: Kcal 349 = kJ 1465
Kulhydrat 44 g Protein 5 g Fedt 17 g (43%) Fibre 5 g
Tips:
Makronerne knuser du let i en plastpose.
Luk posen og tryk dem itu med en kagerulle
til den ønskede finhed.
Sigt flormelis over lige inden serveringen.
Hvis luften er fugtig smelter sukkeret let og
den hvide, pudrede overflade forsvinder.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.