En dessert med et pift af citrus. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag på forret, hovedret og dessert
Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 6 min. Kuverter:
6
# Ingredienser
2,5 dl piskefløde
1 spsk flormelis
1 spsk Grand Marnier
6 mellemstore appelsiner
2,5 dl rødvin
1,2 dl brun farin
1 kanelstang
1 tsk hele nelliker
2 tsk majsmel
1 tsk vand
* Tilberedning
1. Hæld piskefløde, flormelis og Grand Marnier i en lille
skål.
Pisk det med elpisker, indtil der danner sig toppe.
Dæk skålen til og stil den i køleskab.
2. Læg appelsinerne på et bræt.
Skær 2 cm skiver af hver ende, så frugtkødet bliver synligt.
Skræl appelsinerne med en kartoffelskræller i en cirkulær
bevægelse.
Fjern den hvide hinde og kasser den.
Skær skallen i tynde strimler med en skarp kniv.
Hæld appelsinerne i en gryde og tilsæt vin, sukker, kanel og
nelliker.
Bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad det småkage uden låg.
Vend appelsinerne efter 3 min og dernæst efter 6 min.
Anret appelsinerne på et fad og lad frugtsaften dryppe af.
3. Bland majsmel og vand og rør det ind i den krydrede
frugtsaft.
Stil gryden over på kogepladen ved lav varme, indtil den er
jævnet.
Øs frugtsaften over appelsinerne og server dem med Grand
Marnier-creme.
Prøv sammen med:
Forret: Fetatrekanter
Hovedret: Rejer,
sukkerærter og hvidløgsris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.