Disse lækre små cremetærter er uimodståelige - en creme bagt
i sød dej. De kan serveres varme eller kolde.
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
DEJ
175 g hvedemel
3 spsk sukker
60 g usaltet smør
25 g klaret
2 spsk vand
CREME
2 små æg
60 g sukker
1¾ dl mælk
½ tsk stødt muskat, plus ekstra til drys
piskefløde, tilbehør
* Tilberedning
Dej: Sigt melet ned i en skål.
Tilsæt sukker og gnid og klaret smør ind i melet med
fingerspidserne, til det ligner brødkrummer. Tilsæt vandet og ælt det til en
fast dej.
2. Læg dejen på et let melet bord og ælt den i 5 min, eller
til den er glat.
Pak den i husholdningsfilm og læg den i køleskab, mens
fyldet tilberedes.
3. Creme: Pisk æg og sukker sammen.
Tilsæt mælken lidt efter lidt samt muskatnød og pisk det
godt sammen.
4. Del dejen i 15 lige store stykker.
Rul dem ud til flade cirkler og pres dem ned i lave
linseforme.
5. Fordel cremen i kagerne og bag dem i en forvarmet ovn ved
150 i 25-30 min.
6. Tag kagerne ud af formene og lad dem køle en smule af på
en rist.
Drys derefter muskat over cremen. Serveres varme eller kolde
med fløde.
Næringsindhold:
Kalorier 474. Sukker 30 g. Proteiner 9 g. Fedt 22 g.
Kulhydrater 64 g. Mættede fedtsyrer 12 g.
Kokkens tip
Man kan gøre arbejdet lettere ved at tilberede dejen i
forvejen, tildække den og lægge den i køleskab, til den skal bruges.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.