En klassisk dessert
der er populær over hele verden. Vi giver dig den bedste opskrift - en
velsmagende dessert, der gør lykke hos hele familien.
Til 5-6 personer. Tilberedningstid:
½ time. Bagetid: 25 min. Afkølingstid: 2-3 timer. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
350 g (4 dl) melis
5 æg
5 dl kaffefløde
½ stang vanilje
* Fremgangsmåde
1. Smelt 250 g (3
dl) sukker på en tør pande over middelvarme.
Der skal ikke røres
i sukkeret, før det begynder at tage farve og boble i kanten.
2. Hæld straks
karamellen i 5-6 ovnfaste portionsforme, en ad gangen.
Hold om formene med
grillhandsker og drej dem, så karamellen fordeler sig.
3. Pisk æggene
sammen med resten af sukkeret til en æggesnaps.
4. Bring fløden i
kog med den flækkede vaniljestang.
Pisk den i
æggesnapsen.
Hæld cremen gennem
en fin si ned i formene.
5. Sæt en bradepande
halvt fyldt med kogende vand i en varm ovn ved 150 °C.
Stil formene i
bradepanden og lad desserten bage i 25 min.
Prøv med en kødnål
eller en strikkepind, om buddingen er fast.
6. Lad
karamelbuddingen afkøle, men ikke blive helt koldt.
Mens den endnu er
lun, vendes den ud på portionstallerkener.
1. Smelt sukkeret på
en tør pande eller i en tykbundet gryde over jævn varme.
Der røres først, når
det er gyldent.
2. Hæld karamellen i
formene.
Hold om dem med grillhandsker.
Drej formene, så karamellen fordeler sig overalt.
3. Bring fløden i
kog med den flækkede vaniljestang.
Pisk den varme fløde
i æggesnapsen, der er pisket af æg og sukker.
4. Si blandingen ned
i formene, der stilles i vandbad i en varm ovn (150 °C).
Små forme bages 25
min, store 40-60 min.
5. Prøv med en kniv
eller strikkepind, om buddingen er fast.
NB! Husk endelig at
bruge grillhandsker eller grydelapper. Man kan brænde sig forfærdeligt på
karamellen - og på formen som bliver fantastisk varm.