Jordbæris er godt og jordbæris med Pernod er endnu bedre.
Lad det komme an på en prøve - du bliver dejligt overrasket - opskriften er HER
# Ingredienser
175 g jordbær
2 tsk citronsaft
1 dl Pernod (fransk lakridssmagende
spiritus)
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
½ stang vanilje
1½ dl piskefløde
*
Sådan gør du
1. Blend jordbær, citronsaft og Pernod med en stavblender
til en lind puré.
2. Pisk æggeblommer, sukker, kornene af vaniljestangen og
piskefløde til skum.
3. Vend jordbærpuréen i flødeskummet og hæld blandingen i 4
isforme eller dessertglas.
4. Frys isene i minimum 4 timer inden servering.
TIPS: Server isene med en frisk jordbærsalat af skivede
jordbær, lidt citronsaft og revet citronskal.
Brug evt. hindbær i stedet for jordbær.
Tilsættelse af lidt større mængder af alkohol til
hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet
og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid
til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder
alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke
kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af
”slush-ice”.
Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad
være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at
smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er
nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform.
Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug
smukke gamle skeer til at støbe isen omkring.
Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være
med at overdosere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen
smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i
fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste
smagsoplevelse og konsistens.
INFO: Pernod blev grundlagt af Henri-Louis Pernod i 1805, og
hans raffinerede absintbaserede pastis med den karakteristiske grønne farve
opnåede stor popularitet og bred anerkendelse blandt franskmænd i 1800-tallet.
Det var en kultdrik i kunstner- og bohememiljøet, og "den
grønne fe" er udødeliggjort af bl.a. Pablo Picasso. Absint blev,
sandsynligvis på grund af lobbyarbejde fra vinbønder, forbudt i 1915. Da
forbuddet blev ophævet i 1920, begyndte man igen at fremstille Pernod, men
denne gang baseret på stjerneanis i stedet for absint, og det var på dette
tidspunkt, Pernod, som vi kender den i dag, opstod.