Logo

Georginekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Georginekage 

 
Dessert Lagkage. Arbejdstid: 1 time Bagetid, makronbund: ca. 30 min. Bagetid, lagkagebunde: ca. 10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris (6 personer).

 
# Ingredienser til Georginekage:
Makronbund:
100 g mandler (2 dl)
75 g flormelis (1,5 dl)
3 æggehvider

 
Lagkagebunde:
150 g smør
150 g sukker (1,75 dl)
3 æg
150 g hvedemel (2,5 dl)
1 tsk bagepulver
3 spsk mælk

 
Creme:
4 æggeblommer
60 g flormelis (1¼ dl)
20 g hvedemel (2 spsk)
5 dl mælk eller fløde
1 stang vanilje
1,5 dl piskefløde
Endvidere: 1½ dl hindbærmarmelade
Pynt: 5 dl piskefløde
2 lagkageforme
*
Sådan laves Georginekage:
Makronbund:
1. Skold og smut mandlerne og mal dem gennem en mandelkværn.
Bland dem med flormelis.

 
2. Pisk æggehviderne meget stive og vend dem forsigtigt i mandelmassen.

 
3. Fordel massen i en cirkel, på størrelse med lagkageformene, på en smurt, melet plade eller på en plade beklædt med bagepapir.

 
4. Bag makronbunden ca. 30 min. ved 150 °C, til bunden er gylden og tør.

 
5. Tag makronbunden forsigtigt af pladen, og lad den afkøle på en bagerist.

 
Lagkagebunde:
6. Rør smør og sukker hvidt og skummende.

 
7. Rør æggene i, et ad gangen.

 
8. Rør hvedemel og bagepulver i skiftevis med mælken.

 
9. Smør 2 lagkageforme og hæld dejen i.
Bag dem ca. 10 min. ved 225 °C.

 
10. Tag lagkagebundene forsigtigt ud af formene og lad dem afkøle på rist.

 
Creme:
11. Flæk vaniljestangen på langs og kog mælken/fløden med den i.
Tag gryden fra varmen og lad det trække 10-15 min.

 
12. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og skummende.
Rør melet i.
Tilsæt mælken/fløden med den flækkede vaniljestang.

 
13. Bring cremen til kogepunktet under piskning og tag den fra varmen, når den tykner.

 
14. Stil den til afkøling. Rør i den af og til.
Fjern vaniljestangen.

 
15. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme.

 
Anretning:
16. Læg den ene lagkagebund på et fad.
Fordel hindbærmarmeladen herover, dernæst et lag creme, så makronbunden, et lag creme og til sidst den anden lagkagebund.
Pisk fløden til skum.

 
Tips: Kagen dekoreres med flødeskummet sprøjtet på som en stor georgine.

 
Se flere opskrifter med Lagkage

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her