Denne skønne frugtcoulis kan laves med næsten alle slags
friske bær. Den er specielt velegnet til isdesserter og chokoladekager. God sauce til god dessert
Forberedelsestid 5 min. Tilberedning 5 min. Portionen giver
ca. 2½ dl coulis. / til 4
personer.
Er I kun to 💘 så halver opskriften.
# Ingredienser
250 g modne hindbær
125 g sukker
saft af ½ citron
spiritus eller likør efter eget valg
* Tilberedning
1. De friske bær skylles og istandgøres. Smid overmodne
eller rådne bær ud.
2. Bærrene kommes i en mellemstor gryde og blandes med
sukker og citronsaft.
Blandingen bringes i kog, til bærrene netop er faldet
sammen.
Tag gryden af blusset og lad blandingen køle af.
3. Kom bærrene over i en blender eller en foodprocessor og
blend, til
der er opstået en lind puré.
Pureen hældes igennem en si (for at fjerne kernerne).
Tilsæt evt. spiritus eller likør på dette tidspunkt.
Kokketips
Coulisen serveres kold.
Den færdige coulis kan holde sig i op til en uge i
køleskabet.
Den opbevares i en lufttæt plasticboks.
Coulisen kan smages til med kirsch, calvados, pærebrændevin
eller Cointreau.
Brug altid så vidt muligt friske bær.
Er det uden for sæson, kan de erstattes af frosne bær.
Lad de frosne bær tø op og afdryppe inden de blendes.
Check om sukkertilsætningen skal justeres.
Hvis bærrene er meget modne, kan de pureres rå.
Blot bør sukkeret så erstattes af flormelis.
Den færdige puré sies og smages evt. til med citronsaft.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.