Logo

Flødeostekage med gelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flødeostekage med gelé

 
Denne flødeostekage med gelé er perfekt som dessert eller som noget lækkert til kaffen. Prøv flødeostekagen allerede i dag.
10-12 personer. Tilberedningstiden for flødeostekagen er 4-24 timer. Heraf er arbejdstiden 45 min.

 
# Ingredienser til flødeostekage med gelé:
75 g smør
150 g fuldkornshvedekiks

 
Fyld:
4 blade husblas
1 stang vanilje
200 g flødeost 70+ (skal gerne være 37%)
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl cremefraiche 18%
½ citron
2 pasteuriserede æggehvider
1 dl flormelis (50 g)

 
Gelé:
2½ dl saft fx kirsebær- eller solbærsaft
4 blade husblas
*

 
Sådan laver du flødeostekage med gelé:
Start med at smelte smørret.
Smuldr herefter kiksene og bland dem med smørret.
Hæld blandingen i bunden af en springform og tryk let blandingen sammen i formen.

 
Fyld:
Sæt 4 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Flæk nu vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem sammen med flødeost, æggeblommer, cremefraiche og fint revet skal af citron.
Tag herefter husblassen op af vandet. Husk at lade lidt vand hænge ved.
Kom husblassen i en lille skål og tilsæt 2 spsk citronsaft.
Smelt blandingen af husblas og citronsaft i vandbad, eller i mikrobølgeovn ved 600 watt i 30-45 sek.
Hæld under omrøring den lunkne blanding i en tynd stråle ned i ostemassen.

 
Pisk herefter æggehviderne stive og vend forsigtigt flormelis i.
Bland dette i ostemassen og hæld det i springformen.
Sætte kagen i køleskab nogle timer, gerne et døgn, til det er stivnet.

 
Gelé:
Sæt 4 blade husblas i blød i koldt vand i 5 min.
Tag husblassen op af vandet, men husk at lade lidt vand hænge ved.
Kom det i en skål og tilsæt ½ dl saft.
Smelt nu saft og husblas i vandbad nogle min. eller i mikrobølgeovn ved 600 watt i 30-45 sek.
Hæld herefter under omrøring den lunkne blanding i saften.
Hæld geleen over kagen, når det begynder at stivne.
Sæt kagen i køleskab og lad geleen stivne.
Og så er din flødeostekage med gelé klar til at blive serveret.

 
Tips til flødeostekage med gelé
Denne flødeostekage kan vel kaldes en rigtig cheesecake med god smag. Kagen kræver noget tid, men er faktisk ikke så kompliceret at lave. Husk at kagen bliver bedre af at stå i køleskabet i ca 6-24 timer inden den bliver serveret.

 
Server kagen som dessert, til fødselsdagen eller til eftermiddagskaffen en søndag eftermiddag, hvor der skal være gang i hyggen.

 
Hvis du er glad for flødeostekagen her, hvorfor så ikke prøve en anden opskrift på en bagt ostekage / cheesekage. Du kan finde opskriften på cheesecake her.

 
Eller du kan prøve en af vores mange andre kager som fx vores skønne mazarinkage.
Du kan finde opskriften på mazarinkage her.

 
Velbekomme, og god fornøjelse med din flødeostekage med gelé.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her