Logo

Figenkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Figenkompot 

 
Dessert. Arbejdstid: 20 min. Kogetid, sukkerlage: 15 min. Kogetid, figner: 2-3 min. Afkøling: ca 1 time. Let at lave. Lav pris. (4 personer)

 
# Ingredienser til Figenkompot:
8-10 friske figner

 
Sukkerlage:
6 dl vand
250 g sukker (3 dl)
skrællen af 1 usprøjtet appelsin
½ stang kanel
*
Sådan laves Figenkompot:
Sukkerlage:
1. Bring vandet i kog sammen med sukkeret, appel­sinskrællen og kanelstan­gen.

 
2. Lad sukkerlagen koge ved god varme uden låg i 15 min.

 
3. Skyl imens fignerne, tryk dem tørre og halver dem.

 
4. Kog fignerne i sukkerlagen 2-3 min. for svag varme.

 
5. Tag gryden fra varmen og lad fignerne afkøle i lagen.

 
6. Fjern appelsinskræl og kanelstang og server fignerne som dessert.

 
Tips: Flødeskum eller cremefraiche kan serveres til. Og gode småkager, gerne med nødder. Ferskner eller abrikoser kan tilberedes på samme måde.
Noget af vandet kan erstattes med portvin.

 
Se alle de bedste opskrifter med Figen

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her