Dessert. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 10 min. Middelsvær at
lave. Lav pris. (4 personer)
# Ingredienser til Citronsuppe:
2 usprøjtede citroner
1 liter vand
50 g smør
50 g hvedemel (knap 1 dl)
2 æg
80 g sukker (1 dl)
Tilbehør: kammerjunkere
*
Sådan laves Citronsuppe:
1. Vask citronerne og skræl dem med en kartoffelskræller.
2. Bring vandet i kog sammen med citronskallerne.
Lad det koge ca
10 min. under låg. Tag citronskallerne op og kasser dem.
3. Smelt fedtstoffet i en gryde, tilsæt hvedemelet og rør
det glat.
Spæd med citronskalsafkoget lidt efter lidt og under stadig
omrøring.
Lad suppen koge igennem. Tag den af varmen.
4. Pisk æg og sukker sammen i en skål.
Pisk lidt af den varme suppe i æggeblandingen og rør godt.
Hæld skålens indhold i gryden og pisk godt.
5. Pres citronerne og kom saften i suppen.
Varm suppen tillige under kogepunktet, den må ikke koge, så
skiller den.
Server suppen varm og med kammerjunkere til.
Tips: Erstat evt. ¼-½ af vandet med sød hvidvin.
Se de bedste opskrifter med Citron
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------