Her får du mousse i flere spændende udgaver fx en citronmousse,
appelsinmousse, grapefrugt og en kirsebær-citrusmousse. Det er den perfekte
dessert, der kan serveres året rundt. Se opskrifterne her. Forberedelse: 20
min. 6 personer
# Ingredienser
2 citroner
1 usprøjtet lime
3 æg
100 g melis
250 g mascarpone
evt 2 spsk chokoladesirup
* Tilberedning
Pres citronerne, og skær det grønne af limeskallen i tynde
strimler.
Del æggehvider og -blommer, og rør sidstnævnte lyse og
luftige
med sukker i en stor skål. Fold mascarpone i.
Tilsæt citronsaft og limeskal. Bland det godt.
Pisk æggehviderne helt stive.
Fold dem forsigtigt i mascarpone-blandingen.
Fordel cremen i små portionsforme. Sæt i køleskab mindst 3
timer.
Pynt med revet citronskal eller spiral af chokoladesirup før
servering.
Grapefrugtmousse
Udskift citronsaften med saften fra 1 rød grapefrugt.
Appelsinmousse
Pisk 2 æggeblommer med 80 g melis.
Rør 250 g mascarpone og 1½ dl flødeskum heri.
Tilføj 4 dl appelsinlikør.
Let citronmousse
Rør 250 g kvark med revet skal af 1 citron og saft af 3
citroner.
Udblød 2 blade husblas i 1 spsk vand og tilsæt.
Bland med 3 stiftpiskede æggehvider og 50 g flormelis. Køl
af.
Kirsebær-citronmousse
Server citronmoussen med sauce af surkirsebær:
Bland 200 g surkirsebær med ½ dl appelsinsaft.
Tilsæt evt sukker. Slut af med hele bær.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Mousse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------