Chokoladesaucen indgår fx i den populære dessert »Pære Belle
Hèlene«, som er vist her på billedet. Der skal en god sauce til god dessert.
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 20 min. Portionen
giver ca. 3 dl sauce / til 4
personer.
Er I kun to 💘 så
halver opskriften.
# Ingredienser
225 g sukker
100 g mørk chokolade, hakket
25 g kakao af god kvalitet, sigtet
* Tilberedning
1. Sukker og hakket chokolade røres sammen med 3 dl vand i
en mellemstor gryde.
Blandingen bringes langsomt i kog. Der omrøres konstant.
2. Kakaopulveret røres sammen med ½ dl vand, til der opstår
en tyktflydende masse.
Hæld denne masse ned i gryden under kraftig piskning.
Lad saucen simre stille og roligt i 5-10 min, til den er
tyknet.
Pas meget på, at saucen ikke koger over. Saucen sies og
køler let af.
Kokketips
Saucen kan serveres varm eller kold.
Den kan opbevares i køleskabet i op til 1 uge i en lufttæt
plastic boks.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.