Dessert. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: mindst 30 min. Bagetid: ca 35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6-8 personer.
# Ingredienser
til Æblepie, engelsk
Dej:
300 g hvedemel (ca 5 dl)
200 g smør
85 g sukker (ca 1 dl)
1 æg
Fyld:
750 g syrlige æbler
75 g mandler (1½ dl)
125 g sukker (1½ dl)
60 g mørkt farin (1 dl)
1 tsk kanel
½ tsk reven muskatnød
60 g rosiner (1 dl)
1 usprøjtet citron
50 g smør
Ovnfast fad
*
Sådan laves Æblepie, engelsk
Dej:
1. Hak smørret i melet med en kniv og smuldr det grynet med
fingrene.
Tilsæt sukker og let sammenpisket æg og saml hurtigt dejen.
Lad dejen hvile koldt, indpakket i folie, mindst ½ time.
Fyld:
2. Skræl æblerne.
Fjern blomst, stilk og kernehus og skær æblerne i smalle
både.
Læg dem i koldt vand tilsat saften fra citronen, så
misfarves de ikke.
Skold og smut mandlerne og hak dem groft. Riv citronen fint.
3. Bland sukker, farin, kanel, muskatnød, rosiner, reven
citronskal og hakkede mandler.
Sæt ovnen på 200 °C.
Pie:
4. Rul knap ⅔
af dejen tyndt ud på et melet bord og beklæd bund og sider på et ovnfast fad
hermed.
Tag æblerne op og lad dem dryppe godt af.
Læg et lag æbler taglagt på bunden, drys med lidt af
sukkerblandingen og fordel smørklatter over.
Gentag processen, til æbler og sukkerblanding er opbrugt.
5. Rul resten af dejen tyndt ud.
Læg den som et låg over æblerne og pres dejkanterne godt
sammen.
Rids et par kryds i låget, og bøj fligene lidt tilbage, så
dampen kan slippe ud.
6. Bag æblepien direkte på ovnens bund i ca 35 min, til
overfladen er svagt gylden.
Server pien lun.
Tips: Server med flødeskum eller cremefraiche.
Mandler og/eller rosiner kan udelades.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------