Logo

Kyllingefrikassé og Æblepizza

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingefrikassé og Æblepizza


Denne weekends gæstemad er en lækker kyllingefrikasse, toppet med rejer måske lidt anderledes, men overraskende godt. Desserten er en pizza, bagt med æbler og marmelade - et hit blandt børn og barnlige sjæle.


Kyllingefrikassé med rejer

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 40 min. Fryse-egnet. (uden rejer) 4 personer

 

# Ingredienser til Kyllingefrikassé med rejer:

1 kylling

½ liter vand med salt (eller god hønsebouillon)

500 g gulerødder (skiver)

2-3 porrer (skiver)

2 spsk majsstivelse (eller saucejævner)

2-3 spsk citronsaft

200 g pillede rejer

salt og friskkværnet peber dild

 

Tilbehør:

4 dl ris

250 g grønne ærter

evt. 25 g smør

*

 

Sådan laver du Kyllingefrikassé med rejer:

Sæt kyllingen over i en gryde med letsaltet vand eller bouillon og giv den et stille opkog.

Fjern skum og lad den simre ved svag varme ca. 35 min.

Tilsæt gulerødder og porrer og lad det simre ca. 10 min. mere, til kød og grønsager er møre.

 

Kog risene efter pakkens anvisning og vend ærter og evt. smør i.

 

Tag kyllingen op, fjern skindet og pil kødet af skroget i små stykker.

Rør majsstivelse med citronsaft og jævn suppen.

Vend kødet i saucen og varm retten igennem i 3-5 min.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt rejer og drys med dild.

Rejerne skal ikke koge med, så bliver de seje.

Server med ris og ærter.


Æble-pizza

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1 time Bagetid: 10min. Fryse-egnet. (4 stk)

 

# Ingredienser til Æble-pizza:

Dej:

25 g gær

2½ dl vand (lunkent)

1 tsk groft salt

1 spsk sukker

50 g smør (smeltet)

500 g hvedemel

 

Fyld:

25 g smør (smeltet)

4 æbler (i skiver)

2 spsk sukker

evt. 1 tsk stødt kanel

4 spsk abrikos- eller jordbærmarmelade

Tilbehør: evt. vaniljeis

*

 

Sådan laver du Æble-pizza:

Dej: Smuldr gæren i lidt af vandet.

Tilsæt resten af vandet og salt, sukker og smør.

Tilsæt gradvist mel, til dejen er så fast, at den kan æltes.

Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve tildækket ca. 1 time.

 

Varm ovnen op til 225 °C varmluft.

Del dejen i fire portioner, form dem til pizzabunde og læg dem på bageplader med bagepapir.

Pensl bundene med smør, fordel æbleskiverne i en cirkel og drys med (kanel)sukker.

Læg en skefuld marmelade i midten og bag æblepizzaerne i ca. 10 min.

Server pizzaerne friskbagte evt. med vaniljeis.


Se flere 2-retters menuer her 


Kyllingefrikassé og Æblepizza


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.470 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her