Vi har fornyet en klassisk opskrift på fiskefrikadeller. Frikadellerne bliver dejligt sprøde og de serveres med en lækker kaviarsauce. Torskens hvide, fine kød har en mild smag som er let at kombinere med stærkere tilbehør som fx peberrod og kaviar.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g torske- eller kullerfileter
1 løg
2-3 spsk smør eller margarine
1 tsk salt
2-3 spsk rasp
2 æg
salt og ½ tsk friskkværnet peber
KAVIARSAUCE:
½ bundt purløg
2 dildkviste
1 dl mager mayonnaise
½ dl mild letmælksyoghurt, naturel
2-3 spsk kaviar
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint.
Svits det i 1 tsk fedtstof i nogle min til det er mørt.
Udben fiskefileterne og kør dem med 1 tsk salt
i blender eller foodprocessor til en fars.
2. Bland fiskefars, løg og rasp.
Tilsæt æggene, et ad gangen, under kraftig omrøring.
Tilsæt salt og peber.
Skyl hænderne i koldt vand og form farsen til små,
aflange boller.
3. Smelt resten af fedtstoffet på en pande og steg
torskedellerne til de er gyldne, ca. 15 min.
Vend dem nu og da.
4. Hak purløg og dild fint.
Bland urterne med mayonnaise, yoghurt og kaviar.
Server torskedellerne med kaviarsauce og kartoffelmos.
VARIATION
Kartoffelmos er godt til denne ret.
En hurtig måde at lave en god mos er at blande
kartoffelmospulver med halvt fløde og halvt vand.
Rør mosen med finthakket purløg.
Torskedeller med kaviarsauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 314 = kj 1318
Kulhydrat 10 g Protein 28 g Fedt 18 g (51 %) Fibre 1 g
Tips:
Det er vigtigt at du skyller hænderne i koldt vand
inden du former bollerne. Så hænger farsen ikke
i hænderne. Forsøg at gøre bollerne lige store.
Kaviarsaucen er god at servere til næsten al slags fisk.
Du kan bruge røget kaviar fra tube hvis du vil have en
stærkere smag.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.