Logo

Torsk i pergamentpapir

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Torsk i pergamentpapir 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Stegetid, grønsager: 5 min. Ovntid: 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Torsk i pergamentpapir
4 skiver torsk, ca 3 cm tykke, gerne af kabliau
6 skalotteløg
4 porrer
250 g champignon
1 stort bdt persille
1 dl tør hvidvin saft af ½ citron
salt og peber
50 g smør til stegning
2 laurbærblade
50 g smør
Pergamentpapir
Ovnfast fad eller bradepande
*
Sådan laves Torsk i pergamentpapir
1. Pil og hak løgene.
Befri champignonerne for rodskive, skyl dem kort og koldt, tør dem og hak dem.
Skær rodskiven og det øverste grønne af porrerne.
Skyl dem og skær dem i tynde ringe.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
2. Smelt 25 g smør på en pande.
Kom løg, champignon og porrer herpå og svits dem kort under omrøring.
Spæd med hvidvin og lad blandingen snurre nogle min.
Tag grønsagerne af panden og bland dem med den hakkede persille.

 
3. Kom resten af smørret på panden og lad det blive nøddebrunt.
Brun torskeskiverne på begge sider.
Krydr med salt og peber og dryp med citronsaft.
Tag panden fra varmen.

 
4. Klip pergamentpapir i 4 25x40 cm store stykker.
Fold dem på midten, klip dem ovale og smør den ene halvdel af hvert stykke med smør.

 
5. Læg ca halvdelen af grønsagsblandingen på de smurte stykker papir.
Læg en skive torsk herpå og fordel resten af grønsagerne over.
Sørg for, at der kommer så lidt væde med som muligt fra grønsagerne.

 
6. Læg et halvt laurbærblad og en klat smør øverst.
Fold den anden halvdel af pergamentpapiret over og bøj kanterne tæt sammen nede fra og op hele vejen rundt.
Pakkerne skal være helt lukkede, ellers løber saften ud.

 
7. Læg pakkerne i et ovnfast fad eller en bradepande og sæt det midt i ovnen i 20 min.
Server torsken i de lukkede pakker, så hver især får glæde af duften, når pakken åbnes.

 
Tips: Server retten med kogte, persilledryssede kartofler eller med Flûtes.
Butterdej kan med held erstatte pergamentpapir.
Rul butterdejsplader i den angivne størrelse, pensl pakkerne med sammenpisket æg og bag som herover angivet, til butterdejen er hævet og gylden.

 

Se alle de bedste opskrifter med Torsk

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.078 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her