Tomatsuppe er noget af det nemmeste at lave på alle
årstider. Med friske, solmodne tomater om sommeren eller gode dåsetomater om vinteren.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 30 min. Suppen er fryseegnet.
4 personer
# Ingredienser til Tomatsuppe:
1 stort løg
3 stilke bladselleri
2 gulerødder
1 spsk olie
2 dåser hakkede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
5 dl vand eller grønsagsbouillon
2 fed hvidløg
¼ tsk cayennepeber
salt og peber
Fiskeboller:
500 g torskefilet uden skind og ben
salt og peber
1 æg
3 spsk hvedemel
ca. 1 dl mælk
Pynt: 1 håndfuld basilikum, persille eller oregano
Tilbehør: brød, boller eller flutes
*
Sådan laver du Tomatsuppe:
Pil løget og hak det fint. Rens bladselleri og gulerødder og snit dem fint.
Svits grønsagerne i olien i en stor gryde, til de falder
lidt sammen og begynder at dufte.
Tilsæt tomater, tomatkoncentrat, vand eller bouillon, knust
hvidløg og cayennepeber.
Lad suppen simre under låg i 25 min.
Blend tomatsuppen, til den er fin og glat, og smag den til
med salt og peber.
Skær fiskekødet i grove stykker og hak dem i en
foodprocessor eller minihakker sammen med 1 tsk salt, æg, mel og friskkværnet
peber.
Brug evt. pulseknappen - farsen må endelig ikke køre for
længe.
Tilsæt mælk til farsen er blød, men stadig fast nok til at
forme til boller.
Hæld farsen op i en dyb tallerken eller skål og lad den evt.
hvile 10-15 min.
Hæld vand i en pande eller bredbundet gryde og kog det op
med 1 tsk salt.
Skru ned, så vandet er lige under kogepunktet.
Form 12 boller af fiskefarsen og læg dem i vandet.
Lad fiskebollerne simre i vandet under låg i ca. 5 min.
Vandet må endelig ikke koge.
Tag fiskebollerne op med en hulske, dryp af på et stykke
køkkenrulle og anret dem direkte i varme,
dybe tallerkener.
Hæld suppen ved og drys med hakkede krydderurter.
Server med brød, boller eller flutes.
Kilde: Hjemmets bedste MAD