En velsmagende risret med mange fibre og kun lidt fedt, altså sund mad, som vi gerne skulle
have meget af. Fordel retten i små bokse til fryseren - nemt at tage frem og
varme.
Tid: 35-40 min.
Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 5 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1½ dl langkornede
ris
4 dl vand
¾ tsk salt
4-5 tomater
1 zucchini
1 aubergine
1 løg
1 rød chilipeber
2 spsk olie
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
1 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
1 dl hønsebouillon (vand + terning)
* Fremgangsmåde
1. Kog risene i
saltet vand 15-20 min.
2. Skyl tomater,
zucchini og aubergine. Pil løget.
Skyl chilipeberen og
fjern kernerne.
3. Skær tomaterne i
store tern.
Halver zucchini og aubergine og skær dem i tern.
Hak løget og skær
chilien i strimler.
4. Svits alle grønsagerne
undtagen tomaterne i olien et par min.
Brug en sauterpande.
5. Krydr med salt,
sort peber og presset hvidløg.
Tilsæt tomatpuré og
hønsebouillon.
6. Lad det simre ca
5 min.
7. Kom ris og
tomatstykker i.
Varm det hele igennem.
Server tomatpanden
sammen med brød og salat.
Tips: De friske tomater kan erstattes med 1-2 dåser
hele tomater med væde,
som skæres ud og
kommes i.
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------