Logo

Svinemørbrad med svesker - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinemørbrad med svesker - meilleur sur Kogebog.dk 💘

 
Denne ret er en forenklet udgave af en fransk klassiker. Oprindeligt blev retten lavet med en hel flæskesteg, men denne version er både hurtigere at lave og mere raffineret.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 1 time 10 min. Krævende. Til 4-6 pers.

 
# Ingredienser
2 svinemørbrad, ca. 600 g pr. stk.
1 spsk olie
40 g smør
1 løg, hakket
1 gulerod, hakket
1 kvist frisk timian
1 laurbærblad
2¼ dl hvidvin
2¼ dl kalve- eller oksefond (se opskrift)
2¼ dl piskefløde
200 g tørrede svesker uden sten

 
* Tilberedning
1.I Svinemørbradene afpudses for sener og fedt.
Bed evt. slagteren om at gøre det. Gem fraskæret.
Mørbradene skæres i 2½ cm tykke skiver, ca. 6 skiver pr. mørbrad.

 
2. Olien opvarmes på en tykbundet stegepande. Tilsæt også smørret.
Krydr mørbradbøfferne og steg dem gyldne ved middel varme. De skal kun have 3-5 min.
Tag bøfferne af panden og hold dem varme i et stykke alufolie.
Nu kommes fraskæret på panden.
Det sauteres i 5-7 min, eller til det er gyldenbrunt.
Tilsæt nu timian, grønsager og laurbær og steg ved lav varme til løgene er bløde.
Overskydende fedtstof fjernes forsigtigt med en ske.
Hæld hvidvinen på panden og lad det koge ind, til der kun er ca. 1 spsk væde tilbage.
Tilsæt okse- eller kalvefond og skru ned for blusset.
Lad det simre stille og roligt i 30 min.
Si den indkogte fond ned i en mindre gryde og rør den sammen med fløde og svesker.
Saucen småkoger i ca. 15 min, eller til den har opnået en passende konsistens.
Smag saucen til.

 
3. Mørbradbøfferne pakkes ud af alufolien og lægges over på en pande.
Hæld den varme sauce over bøfferne og lad dem simre i 2-3 min, eller til de er helt gennemvarme.
Retten hældes over på et opvarmet serveringsfad og serveres straks.

 
Kokketips Hvis man ønsker, at mørbradbøfferne skal være helt ensartede og runde, kan man omvinde hver enkelt bøf med bomuldsgarn. Garnet fjernes inden saucen hældes over.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her