Logo

Stegte ris med æg, rejer og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegte ris med æg, rejer og bacon 

 

Stegte ris smager fantastisk. Det er oplagt at tilsætte forskellige former for kød eller grønsager og på den måde variere retten. Prøv fx med æg, rejer, marineret svinekød og bacon.

Giver 6-8 portioner

 
# Ingredienser
75 cl vand
1 tsk salt
340 g langkornede ris fx Basmati
4 skiver rå bacon, hakket
3 æg
1 knivspids peber
9 tsk olie
2 tsk frisk revet ingefær
225 g marineret svinekød (se opskrift) skåret i tynde strimler
225 g afskallede rensede rejer, kogt og fint hakket
8 forårsløg med top, fint hakket
1-2 spsk sojasauce
Friske kørvelkviste til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Bland vand og salt i en 3-liters kasserolle; læg låg på.
Bring det i kog over mellem-høj varme. Hæld risene i.
Skru ned til lav varme; læg låg på.
Lad det simre indtil risene er møre, 15-20 min; afdryp dem.

 
2. Steg baconen i en wok eller en dyb pande over mellem varme, rør hyppigt indtil det er sprødt; afdryp det.

 
3. Fjern alt undtagen 1 spsk baconvæde fra wokken.

 
4. Pisk æggene med peber i en lille skål.
Hæld 1/3 af æggeblandingen i wokken, ryst wok' en let så det dækker bunden.

 
5. Steg over mellem varme indtil æggene er færdige, 1-2 min.
Fjern det fra wokken.

 
6. Rul omeletten op; skær den i tynde strimler.

 
7. Hæld 1 tsk olie i wokken.
Tilsæt ½ af den resterende æggeblanding, ryst wokken så bunden dækkes.
Steg indtil æggene er færdige.
Fjern det fra wok' en; rul den op og skær den i tynde strimler.
Gentag med en ny 1½ tsk olie og resterende æg.

 
8. Varm resterende 6 tsk olie i en wok over mellem-høj varme.
Tilsæt ingefær; lynsteg 1 minut.
Tilsæt ris; steg 5 min, rør hyppigt.
Rør omeletstrimlerne, bacon, marineret svinekød, rejer, løg og sojasauce i.
Steg under omrøring indtil det er gennemvarmt.
Pynt hvis det ønskes.


Stegte ris med æg, rejer og bacon 
Trin 2: Steg bacon.


Stegte ris med æg, rejer og bacon 

Trin 4: Ryst wokken så bunden dækkes af æggeblandingen.


Stegte ris med æg, rejer og bacon 

Trin 6: Skær omeletten i strimler.
 
INFO: Stegt ris er en ret med kogt ris, der er steget i en wok eller en stegepande og blandes normalt med andre ingredienser såsom æg, grønsager, skaldyr eller kød. Det spises ofte alene eller som tilbehør til en anden ret.

Se alle de bedste opskrifter med Ris

 

Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.833 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her