Logo

Sneppe med sneppebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sneppe med sneppebrød 

 
Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 20-30 min. Ovntid, sneppebrød. 5 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Sneppe med sneppebrød
4 skovsnepper
40 g smør
1 dl lys hønsebouillon eller vand
1½ dl piskefløde
salt og peber

 
Sneppebrød:
hjerte, lever og kråse fra snepperne
2-3 kyllingelevere
4 pæne champignoner
1 lille (skalotte)løg
1 spsk hvederasp
1 æggeblomme
1 spsk fløde, vand eller hønsebouillon
½ spsk cognac eller 1 spsk portvin
salt og peber
4 skiver (daggammelt) flûtes eller hvidt brød
Evt. jævning: ½ spsk maizenamel
Ovnfast fad
*
Sådan laves Sneppe med sneppebrød
1. Gør fuglene i stand, hvis det ikke er gjort. Se Sneppe.

 
2. Sæt fuglene op ved at trykke lårene op mod brystet og gennembore lår og underkrop med fuglens lange næb.
Krydr fuglene med salt og peber.

 
3. Varm smørret i en stegegryde og brun snepperne på alle sider.
Dæmp varmen, tilsæt bouillon eller vand og piskefløde.
Steg snepperne ved svag varme og under låg, til de er møre.
Det varer mellem 20 og 30 min., afhængig af fuglenes alder.
Tryk med en finger på brystets rundeste sted, fingeren skal synke nemt i.

 
4. Tag snepperne op og hold dem varme tildækket på et varmt fad.
Kog stegeskyen lidt ind og smag den til med salt og peber.
Hvis fløden ikke har jævnet nok, kan saucen jævnes med ½ spsk maizenamel rørt ud i lidt koldt vand.
Pisk jævningen i saucen og lad den koge nogle min.

 
Sneppebrød:
5. Sæt ovnen på 225 °C.
Hak sneppeindmaden, kyllingeleverne (ca. så meget som indmaden), champignon og løg fint.
Rør det til en fars med æggeblomme, rasp, cognac (portvin) og fløde (bouillon, vand).
Smag til med salt og peber.

 
6. Varm smørret på en pande og vend farsen i smørret, til den har skiftet farve.
Tag farsen af panden.

 
7. Brug ikke for tykke skiver god flûtes eller udstik cirkler (5 cm i diameter) af hvidt brød.
Steg dem gyldne på begge sider i smør på panden.

 
8. Fordel den forstegte sneppefars på de smørstegte brødskiver og anbring dem i et ovnfast fad.

 
9. Sæt sneppebrødene i den forvarmede ovn i ca 5 min, til farsen er fast og har fået lidt farve.
Server brødene sammen med snepperne.
Anret snepperne i et halv dybt fad, hæld lidt sauce over og server resten til.

 
Server Kartofler, råstegte, Kartoffelpandekage, stor, Pasta, hjemmelavet eller Kartoffelfad med krydderurter til.
Også Karljohansvampe, ristede eller Champignon, flødestuvede passer godt til.

 
Tips: Farsen kan tilsættes lidt finthakket persille.
Sneppen kan fyldes med halve, udstenede vindruer, eller de kan steges sammen med snepperne i gryden og serveres sammen med saucen.
Saucen kan smages til med cognac eller portvin, som så evt. kan udelades i brødene.
Fuglene kan omvindes med tynde skiver fersk spæk, så kan stegesmørret halveres.
Endelig ikke røget eller saltet spæk, det stjæler smagen fra fuglen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Sneppe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 10.628 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her